VEELGESTELDE VRAGEN

DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN


VEELGESTELDE VRAGEN

DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar mudmasters@kika.nl, wij helpen je graag verder!

Inschrijving

Wat is het inschrijfgeld?
Bij Mud Masters voor KiKa ontvang je een gratis officieel Mud Masters ticket, als je vóór 31 mei (9 juni editie) of vóór 13 september (29 september editie) minimaal 150 euro sponsorgeld op jouw individuele sponsorteller hebt staan!
Wat is het minimale sponsorbedrag?
Om één gratis officieel Mud Masters ticket te bemachtigen moet er vóór 31 mei (9 juni editie) of vóór 13 september (29 september editie) minimaal 150 euro sponsorgeld op jouw individuele sponsorteller staan.
Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen aan Mud Masters voor KiKa?
Deelname aan Mud Masters is mogelijk vanaf 16 jaar. Ben je onder de 16 en wil je toch graag deelnemen aan een Mud Masters parcours? Kijk dan eens naar Mud Masters Family Edition! Dit is een parcours van 3 of 5 km met waar iedereen vanaf 5 jaar aan mag deelnemen. Kinderen onder de 11 jaar hebben een begeleider (18+) nodig. Let op: ook kinderen hebben een eigen ticket, sponsorpagina én minimaal 150 euro sponsorgeld nodig. 
Hoe veel kinderen mag ik als volwassene begeleiden?
Een begeleider, in bezit van het eigen ticket, mag maximaal vier kinderen tussen de 5en 11 jaar begeleiden tijdens de Mud Masters Family Edition. Kinderen moeten ook een eigen ticket hebben en minimaal 150 euro sponsorgeld op hun eigen sponsorteller hebben staan. 
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot 24 mei (9 juni editie) en 13 september (29 september editie) en zo lang er nog kaarten beschikbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat er vóór 31 mei (9 juni editie) en vóór 13 september (29 september editie) 150 euro op je individuele sponsorteller moet staan om het Mud Masters ticket te bemachtigen.
Uit welke afstanden kan ik kiezen?
Bij de Family Edition kun je kiezen voor 3 km of 5 km. De reguliere afstanden zijn 6 km, 12 km of 16 km.
Kan ik zelf een starttijd kiezen?
Alle KiKa deelnemers starten tegelijk.
Dit zijn de starttijden voor Haarlemmermeer: Om 12:50 starten alle KiKa deelnemers.
Dit zijn de starttijden voor Biddinghuizen: Om 12:50 start de family run,  de reguliere editie om 13:10 (exacte tijden volgen nog)
Is het mogelijk om mijn gegevens na inschrijving te wijzigen?
Dat is zeker mogelijk. Via het Dashboard van Atleta kun je altijd je gegevens tussentijds wijzigen.
Wat zijn de starttijden?
  • Haarlemmermeer: Alle deelnemers starten om 12:50
  • Biddinghuizen: Om 12:50 start de family run,  de reguliere editie om 13:10 (exacte tijden volgen nog)

Mijn sponsorpagina

Hoe maak ik een sponsorpagina aan of doe ik mee met een team?
Klik rechtsboven op 'Inschrijven'. Vervolgens kies je het aantal tickets, welke afstand je gaat doen en of je individueel of in een (bestaand) team wil deelnemen.

Kies je voor 'individuele deelname', dan maak je een sponsorpagina voor jou alleen. Wil je graag bij een bestaand team aansluiten? Dan vink je 'Aansluiten bij een team' aan en kies je het betreffende team. Je kunt ook zelf een nieuw team starten, dan kies je voor 'Nieuw team maken'.
Het is goed om te weten dat je de instellingen van jouw sponsorpagina op elk moment nog kunt aanpassen. 
Hoe pas ik mijn sponsorpagina of teampagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Ga naar www.mudmastersvoorkika.nl en klik rechtsboven op 'Log in'. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsbovenin op jouw naam en vervolgens op de betreffende actie. Je kunt nu klikken op 'Bewerk pagina'. Je kunt jouw actiepagina alleen bewerken als je bent ingelogd. Hier leggen we het stap voor stap uit.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand jouw actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw sponsorpagina. Als je dit wilt aanpassen, kan de sponsor zelf een mail sturen naar mudmasters@kika.nl met hierin de link naar de betreffende sponsorpagina, het gesponsorde bedrag en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.
Hoe werkt de QR-code op mijn sponsorpagina?
Wanneer je een sponsorpagina hebt aangemaakt, heb je ook een persoonlijke QR-code tot je beschikking. Handig om bijvoorbeeld op een zelfgemaakte poster of KiKa collectebus te plakken! Je kiest zelf het bedrag of laat deze open zodat jouw sponsoren zelf een bedrag kunnen kiezen.

Zo download je jouw persoonlijke QR-code:
1. Ga naar je actiepagina.
2. Onder het opgehaalde bedrag klik je op de button ‘€ Deel sponsorverzoek’.
3. Kies voor een open of vast bedrag (je kunt ook meerdere QR-codes maken).
4. Klik op ‘Download QR-code’.
5. Je hebt nu een PNG bestand van jouw QR-code, je kunt deze bijvoorbeeld uitprinten en gebruiken op een sticker, poster of ander promotiemateriaal dat je gaat gebruiken.

Iedereen kan jouw QR-code eenvoudig scannen met zijn/haar telefoon door de camera te richten op de QR-code (LET OP: niet elke telefoon doet dit automatisch vanuit de camera, soms moet je eerst een app installeren). Na het scannen, kan de sponsor een bedrag invullen (bij de open QR-code) en wordt de sponsor meteen doorgelinkt naar internetbankieren. De donatie is meteen zichtbaar op jouw actiepagina.
Hoe worden de sponsorbedragen op mijn teampagina verdeeld?
Wanneer je met een team deelneemt, kunnen sponsoren op twee manieren doneren:

- Op jouw individuele pagina. Deze donaties zijn alleen voor jou en worden bij jouw persoonlijke sponsorteller opgeteld.
- Op de teampagina. Deze opbrengsten wordt gelijk verdeeld over alle teamleden. De sponsorteller op de teampagina toont een totaalbedrag. Dus alle individuele opbrengsten + de donaties die aan het hele team zijn gedaan.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact op via 020-3458535 of mudmasters@kika.nl.

Sponsoring

Waarom betaalt een sponsor € 0,35 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Mud Masters voor KiKa kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf sponsort, ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van Mud Masters voor KiKa naar toe?
Ren jij je de blubber voor KiKa, dan help jij kinderen met kanker. Het geld dat voor KiKa wordt ingezameld gaat naar belangrijk onderzoek om de genezingskans te verhogen en de behandelmethodes te verbeteren. Dit onderzoek vindt plaats in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werken de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samen en krijgen kinderen met kanker de beste behandeling. Lees hier meer over KiKa.
Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het IBAN NL2 1INGB 0674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op de tussenrekening gestort IBAN NL2 1INGB 0674773837, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89 INGB 0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat bij 'onder vermelding van' wordt benoemd dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die wordt gesponsord.
Stuur vervolgens een mail naar mudmasters@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen, schrijven we dit bij op jouw sponsorpagina

Voorbereiding

Moet je superfit zijn om mee te kunnen doen?
Zeker niet! Een basisconditie voldoet voor het 6km-parcours. Dat betekent dat je 3km non-stop kunt joggen of 1 uur bootcamp, voetbaltraining of fietsen kunt volhouden zonder huilend weg te kruipen. Red je dit nog niet? Volg dan het simpele Mud Masters trainingsschema waarmee je in 4 weken tijd op niveau kunt komen.
Hindernissen én hardlopen: een loodzware combinatie?
Integendeel! De obstacles zorgen voor fysieke en mentale afwisseling, wat je een leukere totaalervaring geeft en je lichaam minder eenzijdig belast. Je hoeft niet kilometerslang non-stop te rennen. Ook mag moet je elkaar helpen bij bepaalde hindernissen, dus je staat er nooit alleen voor. Het parcours ligt er om jou uit te dagen op jouw eigen niveau. Je kunt bij verschillende hindernissen kiezen uit meerdere levels. En haal je een keer een hindernis niet, of durf je deze (nog) niet te doen, dan kun je deze overslaan. De hindernissen op het 6km-parcours zijn ontworpen voor deelnemers die voor het eerst meedoen.
Moet je in een team meedoen?
Geen team = geen probleem. Ook al doen veel deelnemers wel mee in een groep, kun je ook in je eentje meedoen. Alle deelnemers helpen elkaar naar de finish – óók onbekenden.

Betrokken organisaties

Heeft KiKa een CBF Keurmerk?
Stichting Kinderen Kankervrij heeft het CBF keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.
Wat is de band met Mud Masters?
in 2020 was de eerste samenwerking tussen KiKa en Mud Masters en konden deelnemers zich laten sponsoren voor KiKa. Dit bleek een groot succes en de samenwerking werd voortgezet en nog groter aangepakt. De organisatie van Mud Masters voor KiKa regelt officiële tickets voor al haar deelnemers. Door aan te sluiten bij een bestaand evenement met bestaande faciliteiten worden de kosten teruggedrongen en blijft er meer geld over voor het werk van KiKa.

Bij jouw deelname gelden de Algemene Voorwaarden van Mud Masters.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen